Helene Steenhof–Plasmans: beeldend kunstenaar op Texel

Creatief talent heb ik altijd al gehad. Ik besloot er op mijn 45e écht iets mee te gaan doen. Een verhaal over een beeldend kunstenaar op Texel met een eigen galerie en beeldentuin: De Weezenplaats.

Op mijn 45e startte ik een opleiding aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Hier specialiseerde ik mijzelf - na een brede oriëntatie op de beeldende kunstvormen - in de techniek van beeldhouwen. Sindsdien maak ik met veel succes bronzen beelden. De natuur en de elementen zijn mijn inspiratiebronnen. Ook mensen, dieren en bijzondere voorvallen komen terug in mijn bronzen creaties.

Image

Wat mensen zeggen over mijn bronzen beelden

“Er zit beweging in je beelden.”

“Dit beeld maakt mij blij.”

“Dit beeld ontroert me.”

Dit hoor ik vaak terug als mensen mijn bronzen werken zien. Veel bezoekers van de galerie/beeldentuin komen toevallig of gericht langs. De beelden roepen bij hen vrijwel altijd iets op. Mensen associëren ze met een gebeurtenis of herinnering. Dankzij de beelden heb ik geregeld bijzondere en warme gesprekken met mensen.

Mijn werk staat bij mensen thuis, in hun tuin of bedrijf. Kunstkopers en liefhebbers verschepen mijn werk zorgvuldig naar alle Hollandse windstreken, vele Europa bestemmingen en ver over deze grenzen.

Contact

Waar kunt u ons vinden?

Beelden Verbinden

Hélène Steenhof-Plasmans

Doolhof 3
1792 CM Oudeschild - Texel

Wil je langer dan een dag vertoeven op het eiland? Wij hebben twee fantastische zes persoons vakantiehuizen op Texel staan. Klik hier voor meer informatie.

Openingstijden

We zijn geopend vanaf zaterdag 9 mei.

Openingstijden: woensdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Vanwege de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus zijn er bij uw bezoek richtlijnen voor uw en onze veiligheid en gezondheid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief